top of page

                                         העתיד המוטורי

 

דמיינו עולם בו הרכב מגיע לבד לפתח הבית ומסיע אותנו בעצמו למחוז חפצנו. גם כלי הרכב שמסביבנו יסעו בעצמם. התיאור הזה אולי נשמע דמיוני, אבל בעתיד הלא רחוק הוא יהיה ממשי

 

מקור: Google Blog

 

ענף הרכב נחשב לאחד מענפי התעשייה היציבים והשמרנים ביותר. במשך עשרות שנים, כמעט שלא חלו בו שינויים משמעותיים. למרות ההתקדמות הטכנולוגית האדירה בתחומים אחרים, המכונית הבסיסית שנוסעת על הכביש כיום לא שונה מהותית מזו שנסעה על הכבישים לפני מאה שנה.

כל זה היה נכון עד לפני כמה שנים. בשנים האחרונות  ענף הרכב עובר טלטלה משמעותית, עם כניסתן של טכנולוגיות חדשות ומודלים עסקיים פורצי דרך, שעומדים לשנות אותו מהקצה אל הקצה. השינוי אינו מיידי כמובן. בתעשייה כל כך גדולה, שיש בה רגולציה מורכבת ודרישות בטיחותיות קפדניות, התהליכים הם איטיים מאוד. עם זאת, הניצנים הראשונים כבר נראים בשטח.

 

אחת המגמות החשובות היא הביקוש ההולך וגובר לכלי רכב חסכוניים בדלק – בין אם מדובר במכוניות היברידיות ובין אם מדובר במכוניות חשמליות. בעולם ובישראל נעשים בשנים האחרונות לא מעט ניסיונות בתחום. חלקם זוכים להצלחה גדולה, כמו למשל כלי הרכב החשמלי של "טסלה". אחרים, כמו הניסיון הישראלי של חברת "בטר פלייס", נכשלים. בכל מקרה, ברור לכולם שהתחום הזה הולך וגדל ויתפוס תאוצה משמעותית בעתיד.

מגמה חשובה נוספת, שנראית כלקוחה מהדמיון, היא זו של הרכב האוטונומי – מכוניות שנוסעות לבד לחלוטין, ללא נהג. גוגל היא השם המוכר ביותר בתחום ,אבל היא לא לבד. מכוניות כאלה כבר נוסעות בפיילוטים, ורבים מעריכים שהן יתפסו נתח שוק לא מבוטל בעתיד. בתחילה לשימושים מוגדרים, כמו במחסנים גדולים, נמלי תעופה וכו' – ואחר כך גם בכבישים רגילים.

 

תחום נוסף ומרתק, שמעורבות בו גם לא מעט חברות ישראליות כמו "גט טקסי", עוסק בשדרוג התחבורה הציבורית, כך שהיא תהיה יעילה ואפקטיבית יותר. בארץ ובעולם פועלים מודלים חדשים המבוססים על הכנסת טכנולוגיות מתוחכמות, שמאפשרות להסיע יותר אנשים וביעילות גבוהה ממקום למקום ומבטלים בכך את הצורך ברכב פרטי.

המשותף לכל החידושים הללו הוא הגורם הטכנולוגי. כולם מבוססים על שילוב של טכנולוגיות חדשניות ויכולות מחשוב מתקדמות, במטרה לייעל את עולם התחבורה. רשת מכללות עתיד- הרשת שמובילה את תחום לימודי הרכב בישראל- מכשירה מדי שנה מאות בוגרים במסלולי הנדסת רכב ומסלולים נוספים בתחום  ומעניקה להם את הידע הטכנולוגי הנדרש להשתלבות בתעשייה המתקדמת, שזקוקה כל העת לעובדים משכילים ומעודכנים. בנוסף, גם עובדים בעלי ניסיון בתחום מגיעים לקורסים משלימים כדי להתעדכן בחידושים ולרכוש ידע עדכני.

 

"רכב זה מקצוע עם עתיד", אומר ערן קדוש, מנהל רשת המכללות, "מענף מסורתי הוא הפך לענף הייטק עמוס בשינויים משמעותיים. אנחנו מקפידים כל העת על ריענון תכנית הלימודים ועדכונה כדי להכשיר את כוח האדם הדרוש עם הידע המתאים להשתלבות בענף. לכל מי שמחפש מקצוע טכנולוגי מרתק, עם פוטנציאל תעסוקתי רב,  כדאי לשקול בחיוב הכשרה בנושא".

bottom of page