top of page

"מטרת הרפורמה היא לשפר את השירות לציבור", מסביר רפי גבאי, רכז תחום הרכב במכללת "עתיד" בתל אביב, "משרד התחבורה מבקש ליצור מצב שבו בכל מוסך יוכלו לטפל בכל סוגי התקלות – בניגוד למצב כיום שבו יש מוסכים שמטפלים רק בחשמל, או רק במיזוג וכו'. המצב הזה מאפשר למוסכים לפעול בצורה לא מספיק מקצועית ופוגע בענף. כיום מדובר בענף הייטקי וממוחשב, והציבור צריך לקבל את השירות הטוב ביותר, במקום אחד בנוחות ובמקצועיות. כדי שזה יקרה, כל עובד בענף צריך לרכוש ידע בכל התחומים השונים".

הרפורמה החדשה, אומר גבאי, צפויה לשפר את השירות בענף הרכב, תקל על הלקוחות ואף תחסוך בעלויות. "זו רפורמה חשובה, וכדאי שהעובדים שעוסקים בענף ומי שמתעד ללמוד אותו, יכיר אותה ואת ההשלכות שלה", הוא קובע.

 

רשת עתיד נערכה כמובן לשינויים ובנתה מחדש את מערך הקורסים בתחום הרכב, כך שיענו על דרישות משרד התחבורה. הרשת, שמובילה את תחום לימודי הרכב בישראל כבר שנים רבות, מציעה מגוון של קורסים משולבים בהם נרכשים כלל תחומי הידע הרלבנטיים, לצד קורסים משלימים למי שזקוק לכך, שמאפשרים להתקדם בסולם הידע והקריירה בענף.

 

בחודש דצמבר הסתיים במכללת עתיד בתל אביב קורס ראשון במסגרת הנוכחית, בו השתתפו כ-30 סטודנטים, שלהם רקע במכונאות רכב. הסטודנטים נזקקו להשלמות בתחומי ידע נוספים, כדי שיוכלו להמשיך לאחר מכן לקורס הסמכה המתקדם, שיאפשר להם להשתלב בסיומו בתפקידים בכירים.

 

"חלק גדול מהתלמידים היו בוגרים של קורסים קודמים שלנו", מספר עוזי משה, סגן מנהל המכללה, "אחרים הגיעו אלינו דרך החברות שבהן הן עובדים וארגונים שיש לנו שיתופי פעולה איתם. הקורס שילב בין לימודים תיאורטיים להדרכה מעשית, במעבדות ובסדנאות המתקדמות שלנו. כמכללה שמובילה את התחום, אנו נערכים להוציא לפועל עוד קורסים רבים דומים כבר ב-2015, ולהכשיר את הדור הבא של העובדים בענף".

 

הרפורמה בענף לימודי הרכב יוצאת לדרך

לפני חודשים אחדים יצאה לדרך רפורמה חדשה וחשובה של משרד התחבורה, שמשנה את הדרך שבה ניתן לרכוש את ההסמכה במקצועות הרכב השונים. הרפורמה קיצצה משמעותית את מספר ההסמכות הקיימות ואיחדה ביניהן

מובילים לחינוך ערכי, מדעי וטכנולוגי

 

bottom of page