top of page

"מהי ההוראה ומהו פרופיל המורה הנדרשים בתכנית היל"ה"? כך, בישירות, ללא כחל וסרק, פתחה, אתי אלוני, מנהלת תכנית היל"ה, את הכנס השנתי של עובדי ועובדות התכנית. הכנס התקיים לאחרונה במוזאון ישראל בירושלים תחת הכותרת "הוראה מעוררת השראה" והשתתפו בו כ-300 עובדי ועובדות התכנית והנהלת הרשת.

 

לדברי אלוני, "לנו ברור שבפורמט של תכנית היל"ה – יותר מאשר בכל מסגרת חינוכית אחרת – המורה חייב להיות כזה המשתוקק להשפיע על תלמידיו; כזה המסוגל לעורר בהם השראה, סקרנות והשתאות. זאת לצד העובדה שהוא אוהב את תחום הידע שהוא מלמד, כמו גם את תלמידיו....ועם אלה לצאת לקדמת הבמה ולומר : חברים, זו המומחיות! זו הפרופסיה!"

 

בכנס השתתפו ונשאו דברים בכירי מערכת החינוך בארץ, ביניהם ד"ר סער הראל, מנהל אגף חינוך ילדים ונוער בסיכון במשרד החינוך, פרופ' גד יאיר , מנהל המכון לחקר הטיפוח בחינוך, פרופ' יורם הרפז, מרצה בכיר לחינוך במכללת בית ברל ועוד. ההרצאות והדיונים התייחסו להיבטים השונים של המורה בישראל ולתשובות האפשריות לשאלה שהציגה בתחילת הכנס אתי אלוני, כלומר- מהם התכונות האופטימליות  הנדרשות ממורה טוב.

 

כך, למשל, פרופ' הרפז  ציין כי המורה בתכנית היל"ה חייב להיות מקצוען והוא אף יצא בקריאה להפוך את תכנית היל"ה למופת ולגורם מוביל במערכת החינוך הישראלית.

בחלק השני של הכנס התחלקו המשתתפים בכנס לקבוצות, כאשר כל קבוצה השתתפה בסדנה - בהנחייתו של מרצה בכיר - ונדונה בה השאלה מהן תכונותיו של המורה המוצלח.

בהמשך לכנס, נערכים בימים אלה דיונים בהנהלת תכנית היל"ה, במטרה לחדד את המומחיות והמקצועיות של המורה.

 

 

 

 מיהו , באמת , המורה הטוב ?

בכנס השנתי האחרון של תכנית היל"ה, תחת הכותרת "הוראה מעוררת השראה", 

ניסו טובי המומחים להשיב לשאלה שלעיל 

מורות ומורי היל"ה משתתפים בסדנא שדנה בתכונות הנדרשות מהמורה הטוב

מובילים לחינוך ערכי, מדעי וטכנולוגי

 

bottom of page