top of page

אחד החלקים החשובים ביותר במסלולי לימוד רבים ברשת מכללת עתיד, הוא פרויקט הגמר. במסגרת הפרוייקט, הסטודנטים מתנסים בפועל ביישום התיאוריות שאותן הם למדו ונדרשים לפתח כישורי יזמות. בתום הלימודים, לאחר שסיימו את הפרויקט ואת הבחינות, הבוגרים של מסלולי ההנדסאים משתלבים בתעשייה.

 

אילן גל, האחראי על מסלולי לימוד להנדסאים בתחום החשמל, הבקרה ועוד במכללות עתיד, מבהיר כי "לפרויקט הגמר יש שתי מטרות: הראשונה היא  לסכם וליישם את כל הידע שנרכש במהלך שלוש שנות לימודים. המטרה השנייה היא להבין, הלכה למעשה, כיצד עובד תהליך תעשייתי אמיתי, לתת לסטודנט את הכלים שיעזרו לו בפועל בעבודתו".

 

בחודשים האחרונים הגישו סטודנטים רבים את עבודות הגמר שלהם, וכמה מהם בלטו לטובה  ואף זכו לציון 100 (!), כמו למשל בפרויקטים של מערכת בקרת רמזורים, מערכת בקרת מפלס (הדמיית תהליכים בתעשייה הכימית), מסוע חשמלי תעשייתי ובניית מעלית".

 

במסגרת הפרויקטים, הסטודנטים לוקחים תהליך תעשייתי קיים ובונים אותו. "בדרך זו הם לומדים להבינו, לומדים כיצד לשפר ולייעל אותו, מספר גל, "בדרך כלל, גיבוש הרעיון מתבצע בשיתוף עם המרצים ואיתי – אנו בוחנים את האפשרויות ומחליטים ביחד. לעתים, הסטודנט מביא רעיון משל עצמו; לעתים אלה רעיונות של הצוות. חשוב לציין שרוב הסטודנטים מועסקים כבר בתעשייה, כך שקורה שהם באים עם רעיון לפרויקט ממקום העבודה שלהם, או עם תהליך תעשייתי ש'נתקעו' אתו, או תהליך מיושן שהם רוצים לשפר".

 

"הפרויקטים מתבצעים לאורך שנה שלמה", מוסיף גל, "בעבודה משותפת של שני סטודנטים ביחד, כאשר אחד מהמרצים משמש כמנחה ומסייע - ואני מפקח על ההתקדמות, על לוח הזמנים ועל הביצוע. הפרויקטים נבחנים על פי מידת הקושי שלהם, ועל פי מידת החדשנות והשיפור שהוכנסה אל התהליך".

 

פרויקטורים מצטיינים 

סטודנטים רבים מרשת מכללות עתיד סיימו לאחרונה פרויקט גמר בתחומי ידע מתקדמים ומשוכללים

מובילים לחינוך ערכי, מדעי וטכנולוגי

 

bottom of page