top of page

בי"ס "עתיד פלמחים" פותח את ליבו

לבני הנוער מהעדה האתיופית

במסגרת הפרויקט התקיימו מפגשים בנושאים:

 

"גיבוש ועיצוב דמותה של קבוצה"

"דרכים יצירתיות לשינוי"

 

מנהלת ביה"ס, רגינה מוטובה-זמיר, מספרת כי "באמצעות מפגשים אלו, ניסינו ליצור אווירה מחזקת לתחושת הגאווה הקבוצתית ולתחושות השייכות לקבוצה. ניסינו לייצר מעגל גומלין מחזק שבתוכו תחושת הגאווה מחזקת את תחושת השייכות וזו בתורה מחזקת את רצונו של כול אחד מהמשתתפים לתרום מעצמו לטובת הקבוצה ובכך להדגיש את מעמדו בתוכה".

 

במפגש שעסק בנושא "דרכים יצירתיות לשינוי", התבקשו חברי הקבוצה להחליט, כיצד יסכמו ויציגו את הפרויקט. ההחלטה שהתקבלה (לאחר סיעור מוחות בהשתתפות כול חברי הקבוצה), הייתה להפיק שני תוצרים מוחשיים שישקפו את התרבות של יוצאי אתיופיה ואת מנהגי הקהילה שלהם: הראשון – ספר מתכונים של המטבח הייחודי של יוצאי אתיופיה, ככפי ששוחזרו, בעיקר באמצעות בני משפחה – אימא או סבתא. התוצר השני עליו הוסכם – ציור קיר (פרסקו), סוג של רפליקה לאומנות יהודית כפי שהייתה מקובלת באתיופיה, המבטאת את הזיקה והגעגוע של הקהילה היהודית לארץ ישראל ולמורשת היהודית.

 

 

בימים אלה מגיע לסיומו פרויקט "בונה" (באתיופית: תהליך הפקת והכנת הקפה - כפי שזה נעשה באתיופיה) שהתקיים בבית הספר. מטרתו של הפרויקט להעצים את התלמידים בני העדה האתיופית הלומדים בבית הספר ולקדם אותם להשתלבות מוצלחת ותורמת בתוך החברה הישראלית

גם ציור הקיר וגם ספר המתכונים הוצגו בפני ועדה מטעם משרד הכלכלה וזיכו את המשתתפים, בסמינר מנהיגות בן יומיים במלון עדן שבזיכרון יעקב.

 

לסיכום הפרויקט ציין בית הספר את חג הסיגד, במהלכו התקיימו מרכזי פעילות שחשפו את כול תלמידי בית הספר לתרבותם הייחודית של יוצאי אתיופיה. פעילויות אלו כללו: ריקוד מסורתי, מיצג פריטים "מוזיאוני", פינת יצירה בחמר, תיפוף, קליעת צמות וגם פינת מאכלי עדות.

 

היה מעניין מאוד.,

תלמידות עתיד פלמחים במפגש בנושא "עיצוב דמתוה של הקבוצה"

בחג הסיגד התקיימו מרכזי פעילות שחשפו את כול תלמידי בית הספר למסורת של יוצאי אתיופיה

מובילים לחינוך ערכי, מדעי וטכנולוגי

 

bottom of page